Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowa sałatka dla przyjaciół i rodziny"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1639
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Rozgrzej grill. Steki z tuńczyka natrzyj oliwą, oprósz solą i pieprzem.
Grilluj rybę ok. 6 minut. Odstaw na 10 minut. Pokrój mięso w paski.
Ugotuj na parze ziemniaki oraz fasolkę. Ostudzone ziemniaki pokrój na połówki. Papryki upiecz i pokrój.
Ułóż na półmisku liście sałaty, warzywa, oliwki, anchois, połówki jajek i steki.
Zrób sos: wymieszaj łyżeczkę musztardy, łyżeczkę miodu, 2 łyżki octu winnego, 5 łyżek oliwy, szczyptę soli, pieprzu i posiekany szczypiorek. Sałatkę polej winegretem.Źródło: Olivia