Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka w trzech kolorach czyli tzw. "babka tulipan". Ładnie się prezentuje i pysznie smakuje:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem ma puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po 1 żółtku i po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Gotowe ciasto dzielimy na trzy porcje: do jednej porcji dodajemy kisiel wiśniowy, do drugiej kisiel wiśniowy a do trzeciej kakao. Formę do babki natłuszczamy a następnie na przemian kładziemy kolorowe ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy ok. 50 min - do suchego patyczka. Po wystudzeniu babkę dekorujemy według uznania - ja oprószyłam cukrem pudrem.