Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołacze z agrestem"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 31
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 31
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, proszek budyniowy, mielone migdały, cukier, jajko, żółtko i śmietanę. Zagnieć ciasto, schłodź je.
Ciasto rozwałkuj. Wykrój krążki. Na środek nałóż agrest, brzegi zawiń do środka. Posyp grubym cukrem. Piecz je 35 minut w temperaturze 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem. Możesz podawać ciepłe.
<strong>Przepis pani Renaty Wójcik z Tuchowa</strong>Źródło: Dobry Tydzień