Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowiec na waflach"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 358
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 358
Składniki
Sposób przygotowania : czekoladę stop, wystudź, masło utrzyj. Stale ucierając, dodawaj małe porcje czekolady. Gdy powstanie gęsty krem, wsyp wiórki kokosowe oraz wlej likier. Dokładnie wymieszaj.
Wafle przełóż kremem. Połóż na nich deseczkę i obciąż. Odstaw na godzinę. Przed podaniem połowę mazurka posmaruj polewą czekoladową i udekoruj marcepanowymi ozdobami.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Wiórki kokosowe wcześniej zrumień. Dzięki temu będą przyjemnie chrupiące. Do kremu dodaj także trochę mielonych orzechów laskowych, migdałów albo wiórki czekolady.Źródło: Tina