Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokosowa pychotka z malinami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Wbijaj po jednym jajku, cały czas mieszając. Wlej jogurt z esencją waniliową. Zamieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i solą do miski. Wsyp wiórki kokosowe i dodaj przygotowaną masę jogurtową. Zmiksuj aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Twaróg rozmieszaj z żółtkiem, wsyp umyte i osuszone maliny i delikatnie wymieszaj. Przełóż połowę ciasta do okrągłej formy wyłożonej pergaminem. Nałóż twaróg z malinami. Przykryj resztą ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 50 minut w 180°C. Ostudź.
Zrób lukier: cukier puder przesiej przez sitko. Wlej mleko kokosowe, sok z cytryny i utrzyj dokładnie na gładką masę. Polukruj całkowicie wystygnięte ciasto. Udekoruj od razu malinami, lekko wciskając je w polewę. Wstaw na 30 minut do lodówki, by lukier dobrze zastygł.Źródło: Naj