Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza. Polecam, bo u mnie zawsze się sprawdzają i pięknie pachną dzięki roztopionemu masełku:)
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2553
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 133
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2553
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 133
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 276
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
Masło rozpuść w garnku i dodaj 100g cukru i czekaj do rozpuszczenia. Następnie dodaj wiórki i wymieszaj (jest dość sypkie). Ostudź. w międzyczasie ubij białka na sztywno i stopniowo dodawaj 50 g cukru, mąkę i sok z cytryny. Delikatnie i po trochę wymieszaj z wiórkami. Wykładaj na papier do pieczenia małą łyżeczka i zachowaj odstępy bo kokoski trochę urosną. Piecz 15 minut w 180 stopniach.