Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie,proste,pyszne!Dlz miłośników kokosa i czekolady:-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Czekoladę siekamy na kawałki.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę,dodaję cukier,wiórki i czekoladę i mieszam delikatnie łyżką.
Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia i wykładam łyżką masę kokosową(najlepiej zrobić to gałkownicą do lodów) zachowując m/w 2 cm.odstępy.
Wsuwam blachę do rozgrzanego(180 st. C) piekarnika i piekę 1/2 godz.(trzeba to po prostu kontrolować,muszą być leciutko rumiane)
Ciastka ściągamy z blachy po zupełnym ostygnięciu.
SMACZNEGO:-)