Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokilki na sposób hiszpański"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż, środki zachowaj. Pomidory ustaw do góry dnem na kratce kuchennej, aby ociekły z soku. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Chili oczyść, posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, chili i soczewicę. Zalej niepełną szklanką wody. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj 5 minut. Bazylię opłucz, oderwij listki, drobno je posiekaj.
Mięso zrumień na pozostałym oleju. Dodaj środki pomidorów, podduszoną soczewicę, kukurydzę i bazylię. Przypraw solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia. Żółty ser zetrzyj.
Wydrążone pomidory napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornej formie. Posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 200oC. Udekoruj, np. oliwkami, bazylią oraz chipsami kukurydzianymi.Źródło: Naj