Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1027
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Jajka włóż do garnka, zalej wodą, gotuj ok. 10 minut. Ugotowane na twardo jajka odcedź, lekko przestudź, polewając zimną wodą i wytrzyj do sucha.
Każde jajko obij łyżeczką, tak by skorupka popękała, ale nie zdejmuj jej. Dodatkowo ponakłuwaj jajka igłą w kilku miejscach.
W garnku zagotuj 1 litr wody z dodatkiem soli i kminku. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 5 minut. Odstaw do wystudzenia. Jajka włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą (powinny być całkowicie przykryte).
Miseczkę przykryj, wstaw do lodówki na 2-3 dni. W tym czasie jajeczka przejdą aromatem kminku, a białka zmienią kolor na beżowo-brązowy. Gotowe kminkowe jajeczka podawaj jako świąteczną przekąskę.
ok. 20 minut. Marynowanie jajek 2–3 dni . 1 porcja ok. 100 kcal.Źródło: Tina