Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski kruche z makiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Do mąki wlewam mleko. Dodaję jajko, sodę oczyszczoną, sól i cukier. Zagniatam gładkie ciasto.
Oprószam mąką stolnicę i rozwałkowuję ciasto na placki o grubości ok. 1 i 1/2 cm. Smażę je na rozgrzanej patelni teflonowej na odrobinie oleju. Pozostawiam do ostygnięcia.
Mak parzę, ucieram. Następnie dodaję 10 dag cukru. Ostudzone placki skubię na drobne kawałki, mieszam z makiem i przekładam na półmisek.Źródło: Kobieta i życie