Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4516
Składniki
Ciastka i masło zmiksuj w blenderze.
Formę keksową wysmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia.
Rozłóż masę z ciastek, dociśnij, wstaw do lodówki.
W rondelku zagotuj kawę z cukrem i gotuj, aż 3/4 płynu odparuje.
Mascarpone utrzyj z zimnym syropem kawowym, skórką cytrynową i rozpuszczona na parze żelatyną.
Dodaj ubitą na sztywno kremówkę.
Masę przelej do foremki i odstaw na 6 godzin do lodówki.