Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kaszubskie gołąbki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Marchew i pietruszkę ścieram na grubej tarce, kapustę i cebulę drobniutko szatkuję, czosnek przeciskam przez praskę. Dodaję resztę składników, bez mąki, i ubite trzepaczką jajka, doprawiam do smaku.
Formuję podłużne kotlety, obtaczam w 2 łyżkach mąki i obsmażam na oleju. Przekładam do garnka z bulionem warzywnym, duszę 20 minut.
Doprawiam koncentratem pomidorowym, duszę jeszcze 15 minut, zaprawiam wymieszaną z resztą mąki śmietaną, krótko gotuję.Źródło: Rewia