Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, ale zrobione po mojemu. Deser wysokobiałkowy
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Wodę,mleko, szczypta cynamonu i kaszę manną przełożyć do garnka i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Mieszać ciągle aby nie było grudek i nie przywarło do garnka. Dotować aż zgęstnieje.
Jedną część przelać do miseczki i udekorować ciastkiem i malinami. Do szklaneczki lub miseczki na spód wyłożyć masę kajmakową, no to przelać resztę kaszy manny i posypać kakao. Można jeść na ciepło jak i na zimno Smacznego 🫶