Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy podwieczorek to kasza manna z startym jabłkiem i smacznym pachnącym cynamonem. Polecam
garnek, łyżka, miska, tarka,
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny dodać cukru do smaku i wymieszać. Mleko przelać do garnka, dodać masło i cukier do smaku. Do gotującego mleka energicznie mieszając wsypywać kaszę manną ( tak by nam się nie porobiły grudki). Gdy kaszka gotowa przełożyć na talerz. Nałożyć startych jabłek i posypać cynamonem według swojego uznania . Można jeszcze oprószyć cukrem. Smacznego
Mleko gotujemy z masłem i cukrem do smaku.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Podwieczorek gotowy.