Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza jaglana ze śliwkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1699
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1699
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
Kaszę jaglaną zalej w rond lu mlekiem i szklanką wody. Dodaj masło, szczyptę soli, posyp cynamonem. Wymieszaj, ugotuj do miękkości na małym ogniu. Ostudź.
Śliwki pokrój. Białka ubij na sztywno. Do kaszy dodaj żółtka, śliwki i cukier, wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj. Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, napełnij kaszą, wierzch wyrównaj. Piecz ok. 20 min w 200°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem i cynamonem.
Pięknie pachnie cynamonem i suszonymi śliwkami. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Chwila dla Ciebie