Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z płatkami migdałowymi"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5941
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1256
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5941
Składniki
Karpia opłucz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, zanurz w roztrzepanych jajkach. Usmaż na oleju z masłem.
Płatki migdałowe lekko podpraż. Obtocz w nich kawałki ryby. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, obłóż wiórkami masła i zapiecz przez 10-15 minut w 150°C.
Przed podaniem dowolnie udekoruj, np. wyciętymi w kształt gwiazdek warzywami.
Rybę możesz dodatkowo obficie posypać resztą uprażonych płatków migdałowych, jeśli wszystkich nie zużyłaś.Źródło: Świat kobiety