Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z plastrami cytryny i migdałami - przepis z Kaszub"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Karpie opłucz, dokładnie oczyść, możesz uciąć płetwy. Natrzyj solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 30 minut. Trzy cytryny pokrój w plastry, natkę pietruszki opłucz. Karpie skrop sokiem cytrynowym, obtocz w mące, usmaż na oleju z dodatkiem łyżeczki masła.
Ryby ułóż w dużym garnku, dodaj resztę masła, nieco oleju. Posyp płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułóż plastry cytryny, duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec duszenia odkryj.Źródło: Dobry Tydzień