Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp z bazyliową nutką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Dzwonka z karpia starannie oczyść, umyj i osusz na papierowym ręczniku. Rybę skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozpuść masło.
Dodaj do niego obrany i przeciśnięty czosnek oraz wszystkie przyprawy. Chwilę podgrzewaj, uważając, by czosnek się nie przypalił! Zdejmij z ognia i poczekaj, aż masło ostygnie.
Koperek umyj i osusz. Każde dzwonko ryby połóż na kawałku folii aluminiowej. Polej z każdej strony ostudzonym masłem. Na dzwonkach połóż po kilka gałązek koperku i zawiń oddzielnie w folię. Ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 30 minut. Odwiń z folii i zdejmij koperek.
Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i usmaż krótko ryby. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkami bazylii.Źródło: Naj