Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karp w galarecie"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 51
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 978
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Wymieszaj z filetami oraz bułką namoczoną w mleku i odciśniętą. Całość przepuść przez maszynkę, dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i żółtka. Przypraw solą i pierzem.
Wyłóż farsz na ściereczkę, zwiń i włóż do garnka z wrzącym bulionem. Dodaj przyprawę do ryb. Po 30 minutach gotowania wystudź i pokrój na 6 plastrów.
Dzwonka zalej litrem bulionu i zagotuj. Do przecedzonego wywaru dodaj białko, sok z cytryny i namoczoną żelatynę. Po chwili gotowania przecedź prze sito.
Porcje ryby ułóż na półmisku. W środek włóż plastry farszu i zalej tężejącą galaretą.Źródło: Kurier TV