Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp po śląsku: Trzy życzenia słodkiej rybki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Składniki
Oskrob rybę z łusek, starannie wyczyść, opłucz i natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zostaw na 2-3 godziny w lodówce.
Pokrój przyprawioną rybę na dzwonka i podsmaż na oleju. Usmażone kawałki przełóż do żaroodpornego naczynia.
Wrzuć na suchą patelnię płatki migdałowe i zrumień je. Uważaj przy tym, żeby się nie spaliły, bo o to nietrudno. Trzymaj je ok. minuty na patelni na małym ogniu.
Rozpuść masło na osobnej patelni, dodaj miód, imbir i cynamon oraz rumiane płatki. Mieszaj przez minutę, a następnie polej tym rybę. Zapiekaj przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.Źródło: Olivia