Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp pieczony z cebulą i majerankiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Karpia spraw, umyj, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz ze wszystkich stron solą, pieprzem i obficie majerankiem. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Obłóż ryby. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Folię aluminiową lekko posmaruj olejem. Ułóż kawałki karpia, przykryj cebulą. Wstaw do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz około 30 minut.
Przepis przysłała Izabela Jęczewska z Inowrocławia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie