Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp nadziewany migdałami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1293
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12750
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1293
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12750
Składniki
ok. 75 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 5,90 zł • Przepis dla 4 osób
Karpia oczyść, odetnij głowę, osusz. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę, a pieczarki w plasterki
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i lekko podsmaż. Dopraw solą i pieprzem.
Kajzerki pokrój w kosteczkę, wsyp do misy, polej mlekiem. Rozbij jajka, oddziel białka od żółtek. Do kajzerek dodaj żółtka, posiekane migdały, podsmażone pieczarki z cebulą, tarty ser. Wymieszaj, ew. jeszcze dopraw. Na koniec wmieszaj ubitą na sztywno pianę z białek.
Karpia z zewnątrz i w środku natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku i skrop sokiem cytrynowym. Nafaszeruj przygotowanym nadzieniem i zepnij wykałaczkami.
Karpia skrop winem, posmaruj resztą masła, obłóż połamanymi gałązkami tymianku. Piecz na blasze wyłożonej papierem do wypieków ok. 55 minut w 180°C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Kobieta i życie