Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karnawałowe róże"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 209
Składniki
Do przesianej mąki dodaj najpierw żółtka, następnie wmieszaj śmietanę. Całość wymieszaj szybko nożem.
Dodaj sól, proszek, spirytus. Wymieszaj, zagnieć. Ciasto obij wałkiem, parę razy składając. Zawiń w folię, chłodź 1/2 godz.
Rozwałkuj, wykrój po 3 krążki różnej wielkości. Natnij na brzegach, sklej białkiem. W głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż porcjami róże z obu stron, osącz na bibule. Oprósz cukrem pudrem z cukrem waniliowym. Ew. ubierz wisienkami.Źródło: Świat kobiety