Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Odłóż 2 łyżki masła, resztę zagnieć z jajkiem, 1/3 szkl. cukru, mąką oraz cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkuj na placek 20x30 cm. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut w temp. 200 st. Obydwa rodzaje orzechów posiekaj.
Pozostały cukier stop. Dodaj masło oraz śmietanę. Karmel wymieszaj z orzechami. Rozsmaruj je na cieście. Schładzaj ok. 30 minut. Potem potnij na trójkąciki. Boki rożków posmaruj stopioną białą czekoladą.
ok. 1 godziny Chłodzenie ok. 30 minut 1 sztuka ok. 190 kcalŹródło: Tina