Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapusta włoska jak lasagne"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 930
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 930
Składniki
Kapustę umyć, wyciąć głąb, sparzyć, by zmiękczyć liście, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę i cukinię umyć, usunąć nasiona, pokroić w paski.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa, mięso, doprawić przyprawami i ziołami, dodać pomidory z zalewą i koncentrat, poddusić pod przykryciem.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą układać warstwami (jak lasagne) liście kapusty i sos warzywno-mięsny. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki posypać startą mozzarellą.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium