Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta wiosenna z koperkiem"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 437
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 79
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 111
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 437
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj, włóż do rondla. Podlej wodą, posyp szczyptą soli, gotuj do miękkości. Gdy już będzie miękka, nadmiar wody zlej, pozostawiając trochę wody na dnie.
Słoninę pokrój na kawałeczki, wytop na patelni. Wsyp mąkę, wymieszaj, aż utworzy się zasmażka. Dodaj do kapusty, jeszcze chwilę gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając.
Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj. Wsyp do kapusty, dodaj szczyptę cukru i soli, wymieszaj, przypraw do smaku octem (kapusta powinna mieć słodko-kwaśny smak).
<strong>Przepis przysłała Joanna Michalska z Koronowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie