Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapusta faszerowana mięsem mielonym"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3913
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 440
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3913
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 440
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Składniki
Kapustę oczyść z zewnętrznych liści. Włóż do osolonego wrzątku i gotuj 10 minut.
Gdy ostygnie, zetnij z niej wierzch i wydrąż środek. Poszatkuj go, po czym zeszklij na maśle razem z cebulą oraz czosnkiem.
Po chwili dodaj pokrojony w plastry por i pozostałe warzywa starte na tarce. Podlej całość 5 łyżkami bulionu i duś kilka minut.
Miękkie wymieszaj z mięsem, jajkami i przyprawami.
Gotowym farszem napełnij główkę kapusty. Ugotuj ją w reszcie bulionu. Danie udekoruj np. ryżem z mieszanką warzyw.
Czas: 60 min 1 porcja = 340 kcalŹródło: Kurier TV