Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kanapka z bigosem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 358
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 170
Składniki
Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i zalej w całości wodą. Zagotuj, odcedź, po czym dolej szklankę wody, wrzuć ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, grzybki i śliwki.
Na rozgrzanym smalcu zeszklij posiekaną cebulę oraz pokrojone mięso i wędlinę.
Dodaj do gotującej się kapusty z przyprawami. Zmniejsz ogień pod garnkiem, zakryj pokrywą i duś ok. godziny, co jakiś czas mieszając. Na koniec dosyp sól i paprykę do smaku.
Gotowy bigos podawaj na kromkach bułki.Źródło: Kurier TV