Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec ze „ślimakiem”"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1226
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 51
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1223
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 772
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
<strong>Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żółtka, mąkę, proszek i olej. Rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 15 minut w 180oC. Ciasto zwijam, studzę. Rozwijam, smaruję marmoladą i zwijam.
Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami. Dodaję mąkę, proszek, kakao, mleko. Połowę ciasta przekładam do foremki wyłożonej pergaminem. Wkładam roladę i przykrywam ją resztą ciasta. Piekę 45 minut w 170oC. Dekoruję owocami i zalewam galaretką. Schładzam.Źródło: Naj