Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kakaowiec z orzechami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 30
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 125
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6652
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1291
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem, dodając po trochu obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlej stopione gorące masło, jeszcze chwilę ucieraj. Wsyp kakao i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
Przełóż ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.
Zamiast orzechów włoskich, które są lekko gorzkie, możesz użyć orzechów laskowych, które mają słodkawy smak. Do tego ciasta pasuje także zapach pomarańczowy lub rumowy.Źródło: Chwila dla Ciebie