Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec z kremem"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Margarynę rozpuść z cukrem, wsyp mąkę. Do zimnej masy dodaj resztę składników. Upiecz 2 ciemne placki. Ciasto jasne: ubij na sztywno białka, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, wytnij w nim kółka.
Krem I: z mleka, cukru, mąki ugotuj budyń, zmiksuj z margaryną. Krem II: ubij jajka z cukrem. Stop czekoladę z kakao. Jajka oraz czekoladę utrzyj z masłem.
Na ciasto ciemne połóż: krem I (budyniowy) oraz biszkopt. W otwory wlej tężejącą galaretkę. Połóż krem II, nakryj ciemnym ciastem. Wstaw do lodówki.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra</strong>Źródło: Takie jest życie