Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowiec w kratkę"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i olejem. Dołożyć mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Przemieszać. Na koniec wmieszać letnie mleko. Blachę (30x40 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Na dnie rozsmarować przygotowane ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem pudrem i proszkiem budyniowym. Masą napełnić worek cukierniczy z końcówką-gwiazdką. Na wierzch ciasta w blasze wyciskać porcje kremu, tworząc kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 40 minut.Źródło: Życie na gorąco