Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite oraz niezwykle delikatne babeczki kakaowe na maślance, które umilą nam czas z popołudniową kawą, a także będą świetną energetyczną przekąską. Babeczki są proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Błyskawicznie też znikają ;)
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 63
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i łączymy ją z kakao, proszkiem do pieczenia i drobnym cukrem.
Masło rozpuszczamy w rondelku lub kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do niego jajka oraz maślankę. Wszystko energicznie mieszamy, a powstałą masę wraz z ziarenkami wanilii dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy dla odpowiedniego połączenia (możemy użyć także miksera).
Powstałą masę przekładamy do muffinkowych foremek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut. * Najlepiej napełniać foremki do 3/4 wysokości. Tej na zdjęciu dość mocno się urosło :D
Ostudzone muffinki możemy dowolnie udekorować - cukrem pudrem, kremem śmietankowym lub czekoladą, ale świetnie smakują także bez dodatków :D
Życzę smacznego! :)