Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mleko wymieszać z kakao, dolać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami.
Ciasto zmiksować na gładko. Odstawić na ok. 10-15 minut, następnie delikatnie wymieszać z przygotowaną pianą.
Ciasto rozlewać chochelką na dobrze rozgrzaną gofrownicę wysmarowaną olejem kokosowym. Gofry piec według instrukcji producenta urządzenia, zazwyczaj piecze się je ok. 3 minuty. Podawać gorące. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto możesz przyrządzić też na drożdżach, ale wówczas powinno odstać 8-10 godz. w lodówce przed gofrowaniem.Źródło: Twoje Imperium