Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec na herbatnikach"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 806
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
Galaretki przygotowujemy według informacji na opakowaniu. Rozlewamy do misek i pozostawiamy do stężenia. W tym czasie do mleka dodajemy żelatynę i pozostawiamy, by napęczniała. Formę wykładamy folią spożywczą.
Galaretki kroimy w kostkę. Jogurt słodzimy do smaku cukrem pudrem. Mleko podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny. Dodajemy do jogurtu i wszystko razem miksujemy.
Na środku formy rozkruszamy trzy herbatniki. Połowę jogurtu wylewamy do formy. Wykładamy część jednej galaretki, następnie drugiej i trzeciej. Wylewamy drugą część jogurtu i wykładamy pozostałe kawałki galaretki. Wyrównujemy powierzchnię. Układamy herbatniki ściśle obok siebie. Całość pozostawiamy do stężenia. Wyjmujemy z formy. Polewamy sosem truskawkowym.
Czas przygotowania 150 minut. Cena porcji 1,50 zł.
Wartość odżywcza porcji 270 kcal Białko 4,9 g/Tłuszcz 2,2 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia