Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
W pierwszej misce wymieszać, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Do drugiej wlać olej, dodać jajko i jogurt naturalny. Wymieszać do połączenia składników. Jabłka pokroić w drobną kostkę (można zetrzeć na tarce), dodać cynamon oraz migdały. Wymieszać. Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki dobrze się ze sobą nie połączą. Dodać jabłka z cynamonem i migdałami i wymieszać ciasto łyżką.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po około 1,5 łyżki ciasta (zależy od wielkości papilotek). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.