Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowce z nutką ajerkoniaku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Składniki
Przesiej mąkę. Mleko zagotuj z wodą, masłem, cukrem i solą. Kiedy zacznie wrzeć, zdejmij garnek z ognia i wsyp mąkę. Energicznie mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Ponownie podgrzej przez 3–4 minuty, ciągle mieszając. Przełóż do miski, miksuj, dodając po jednym jajku. Kolejne jajko wbijaj dopiero, gdy poprzednie połączy się z ciastem.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj (za pomocą szprycy z grubą końcówką) po porcji ciasta. Piecz w 200 st. przez ok. 25 minut. Zostaw ptysie na kratce do całkowitego wystygnięcia.
Jogurt połącz z cukrami. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, połącz z jogurtem i ajerkoniakiem. Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach ciepłej wody i wlej cienkim strumieniem do kremu. Wymieszaj.
Ptysie poprzekrawaj. Spody napełnij kremem. Ułóż owoce (winogrona przekrój i wypestkuj). Przykryj wierzchami, oprósz cukrem.Źródło: Tina