Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycyjne wypieki .
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , następnie dolej olej i jogurt grecki. Mąkę przesiej z budyniem i proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułka tartą , wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piecz około 45 minut lub do suchego patyczka .
Babkę po wystudzeniu posyp cukrem pudrem . Smacznego .