Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny aromatyczny jogurt o orzeźwiającym smaku kwiatu hibiskusa, pysznie smakuje z borówkami lub jagodami. Schłodzony wspaniale zaspokaja pragnienie w upalny dzień.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1674
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1674
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Kwiaty hibiskusa zalewamy 200 ml gorącej wody i zaparzamy przez 5-10 minut. Przestudzony napar wraz z kwiatami wlewamy do kielicha blendera, dodajemy miód i miksujemy. Wlewamy jogurt, wsypujemy cynamon i kardamon i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Jogurt chłodzimy. Podajemy obficie posypany owocami oraz listkami mini bazylii.