Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowa pianka"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj mleko, cukier i opłukaną kilkakrotnie kaszę mannę. Gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Namocz żelatynę, dodaj do kaszy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż herbatniki tak, by przykryły całe dno.
Jeżyny zmiksuj, dodaj połowę kaszy, wymieszaj. Na herbatniki wyłóż na przemian kaszę oraz kaszę jeżynową. Schłódź w lodówce. Posyp orzechami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień