Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jelonki lukrowane"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Zagnieć ciasto z masła, 75 g cukru pudru, cynamonu, żółtka i mąki. Zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki. Rozwałkuj na 3 mm i wytnij foremką jelonki (lub inne zwierzątka).
Ułóż ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8-10 minut w temp. 175 st. C, następnie ostudź.
Resztę cukru pudru rozpuść w 2-3 łyżkach soku z cytryny, z czego 1/3 przełóż do torebki z uciętym rogiem (lub szprycy do dekoracji). Resztę lukru wymieszaj z kakao i pozostałym sokiem. Posmaruj brązowym lukrem jelonki. Z białego lukru, wyciskając go z torebki, zrób obramowanie i kropeczki.Źródło: Olivia