Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka ze skwarkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20966
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20966
Składniki
Brukselkę oczyść, usuń ewentualne nadpsute liście. Warzywa wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody. Dodaj kostki bulionowe, gotuj na średnim ogniu 15 -20 minut. Cebulę obierz, opłucz, osusz, drobno poszatkuj. Wędzony boczek pokrój w małą kostkę, wrzuć na patelnię, wytop skwarki, zdejmij z patelni. Na ten sam tłuszcz wrzuć cebulę. Smaż 3 minuty. Przełóż do miski.
Na tej samej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Brukselkę odcedź na sicie, włóż do miski z cebulą. Dodaj przygotowaną zasmażkę, wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Przed podaniem na stół polej skwarkami, udekoruj listkami bazylii.
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety