Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka z bryndzą i oliwkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Pomidory opłucz, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Cebule obierz. Warzywa potnij na cząstki. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory i cebule. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu.
Jarzyny przypraw do smaku solą oraz pieprzem (ew. także szczyptą chili). Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze około 10 minut.
Pestki słonecznika wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień je, stale mieszając. Przesyp na talerzyk, odstaw na kilka minut, aby przestygły.
Gotową jarzynkę wymieszaj delikatnie z pesto, przełóż na talerze. Każdą porcję posyp słonecznikiem, grubo pokruszoną bryndzą (ew. twarogiem) oraz oliwkami. Przed podaniem danie udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Tina