Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarskie zawiniątka"
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1269
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Składniki
Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć, cukinii nie obierać, pokroić ją w kostkę, marchewkę również. Olej rozgrzać, wrzucić cebulę i marchewkę, następnie cukinię, pod koniec groszek i kukurydzę. Przyprawić do smaku, ostudzić. Dodać pokrojony w kostkę żółty ser.
2. Z mąki, twarogu, margaryny, soli i jajka zagnieść ciasto. Rozwałkować, wykrawać niewielkie kwadraty. Na każdy nakładać farsz, zlepiać rogi. Piec w temperaturze 180oC 15-20 minut.
Miejsce zlepienia rogów ozdabiaj kawałkiem ciasta wyciętym z resztek. Wierzch zawiniątek warto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium