Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarskie szaszłyki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2155
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Szaszłyki: ziemniaki dobrze wyszoruj, gotuj ok. 15 minut w posolonej wodzie. Odcedź, przestudź, potnij w grubsze plasterki. Pomidory umyj, pokrój w plastry. Przygotowane warzywa nabij na przemian na długie drewniane patyczki. Oprósz solą i pieprzem. Ułóż w żaroodpornej formie. 2 ząbki czosnku obierz, rozetrzyj, wymieszaj z oliwą.
Zioła opłucz, posiekaj, dodaj do czosnkowej oliwy. Polej szaszłyki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego 200oC. Piecz ok. 10 minut. Ogórek umyj, obierz, zetrzyj. Dymkę i natkę posiekaj. Przygotowane wymieszaj z jogurtem i 2 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę. Przypraw solą i pieprzem. Podaj do szaszłyków.Źródło: Naj