Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarska tacka z czosnkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2094
Składniki
Umytą cukinię tniemy na plastry. Papryki bez gniazd nasiennych tniemy na części, ząbki czosnku obieramy, cebulę kroimy w piórka. Jeśli dodajemy brokuły czy kalafiory, dzielimy je na różyczki, małe pieczarki pozostawiamy w całości, większe kroimy, podobnie postępujemy z pomidorami.
Warzywa wykładamy na tackę do grillowania, prószymy pieprzem, solą, papryką i tymiankiem.
Tackę układamy na grillu, warzywa skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem. Przykrywamy drugą tacką lub grillową pokrywą i pieczemy.
Po 10 minutach zdejmujemy przykrycie, warzywa przewracamy i dopiekamy, już bez przykrycia, przez kilka minut. Podajemy z sosem czosnkowym, bazyliowym lub sosem tzatziki (przepisy na sosy podajemy w ramce obok).
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 88 kcal Białko 2 g/Tłuszcz 4 g/Węglowodany 13 gŹródło: Rewia