Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w buraczkowej babeczce"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 25
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 87
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7180
Polecam.
Odsłon: 1751
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 25
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 87
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7180
Polecam.
Odsłon: 1751
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Buraka obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka obierz. Żelatynę namocz w małej ilości wody. Podgrzej, rozpuść. Dodaj śmietanę, natkę i buraczka, przypraw. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, utrzyj.
Foremki na babeczki lekko posmaruj olejem. Wlej łyżkę masy buraczanej, włóż jajko. Przykryj pozostałą masą. Gotowe babeczki wstaw do lodówki do stężenia na kilka godzin, a najlepiej na noc. Posyp natką.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 3, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie