Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 119
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru. Dodaj 4 łyżki mleka. Odstaw na 10 minut. Resztę mleka wlej do garnka i rozpuść w nim masło.
Do miski przesiej mąkę z solą, dodaj mleko, cukier, drożdże, żółtka, ekstrakt, skórkę. Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Z ciasta uformuj placki. Na każdy nałóż łyżkę jagód i zaklej. Odłóż, żeby wyrosły. Posmaruj mlekiem. Piecz w 180°C.Źródło: Takie jest życie