Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowiec z marcepanem"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
Twaróg utrzyj z cukrem, mlekiem i olejem. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy serowej. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego podłużny placek. Przenieś go na blachę wyłożoną pergaminem.
Marcepan utrzyj z jajkiem, sokiem i skórką z cytryny. Domieszaj migdały. Masę rozsmaruj na cieście, zostawiając wolne brzegi. Posyp jagodami.
Brzegi placka zawiń do środka, posmaruj je żółtkiem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 35 minut w 175 st. Gotowy placek oprósz cukrem pudrem.
<strong>Jedna porcja zawiera: 340 kcal.</strong>Źródło: Tina