Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jagodowe sandwiche"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1175
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1175
Składniki
Skórkę zetrzyj z cytryny, a sok wyciśnij. Borówki umyj i osusz. Połącz z cukrem waniliowym, cukrem i skórką z cytryny. Dodaj sok z cytryny i zblenduj na gładkie purée. Wymieszaj z twarogiem.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do serowej masy. Całość odstaw do zamrożenia na co najmniej 4 godziny.
Na każdym ciasteczku rozłóż lody, połącz ze sobą po dwa ciasteczka i nieco spłaszcz nadzienie. Podawaj udekorowane borówkami.
Czas przygotowania: 25 min (bez mrożenia). Poziom: łatwyŹródło: TV14